VIHREÄ TALO

Click here to edit subtitle

Teatteri Pensas


Tarinatuokio

Sunnuntaina, 21. heinäkuuta, klo 17.00  

Liput 7e, perhelippu (4 hlöä) 20e, käteisellä ovelta.

Varaukset: olli@vihreatalo.fi / 050-588 6867TEATTERI PENSAAN YHDESTOISTA KIERTUE

Teatteri Pensas on omaleimainen, vaeltava ammattiteatteri, joka on kiertänyt Suomea ja muutakin maailmaa jo kymmenenä kesänä. Pensaan repertuaariin on kuulunut niin kansainvälisiä kuin kotimaisiakin klassikkoteoksia sekä uusia kantaesityksiä. 

Tänä kesänä ohjelmistossa on improvisaatioteatteriin pohjautuva esitys Yleisön armoilla, sekä lapsille suunnattu koko perheen Tarinatuokio. 

Molemmissa esityksissä yleisö pääsee vaikuttamaan esityksen kulkuun ehdottelemalla esimerkiksi tapahtumapaikkoja, tunnetiloja tai laulun aiheita. Tarinatuokiossa lapset pääsevät lisäksi puvustamaan ja liikuttelemaan näyttelijöitä käsin koskettamalla. Esityksissä neljä näyttelijää ja muusikko heittäytyvät tyhjän päälle ja toteuttavat toiveita 'yleisö kertoo ja Pensas kuuntelee' -ajatuksella. Joillakin paikkakunnilla Pensas järjestää myös teatterityöpajoja lapsille. 

Teatteri Pensaan kesä on alkanut Tarinatuokio-esityksillä Helsingin leikkipuistoissa. Heinäkuun vaihtuessa Pensas lähtee jälleen kuitenkin toteuttamaan vanhaa kiertueperinnettään kulkemalla Suomea ristiin rastiin aina Utsjoelle asti. Tänä kesänä Pensaan esiintymistä on mahdollista nähdä lähes 20 eri paikassa. Yksi Pensaan tärkeimmistä tavoitteista on sen toiminnan alusta alkaen ollut viedä esityksiään myös sellaisiin paikkoihin, joissa teatteria ei välttämättä ole tarjolla. Katsomo on pystytetty niin puistoihin ja metsiin kuin toreille ja laitureillekin. Lavana on toiminut mm. kotiseutu- museoiden, vanhainkotien ja leikkipuistojen pihamaat. 

Esitystoiminnan lisäksi olennaista on myös eri paikkakuntiin ja niiden asukkaisiin tutustuminen. Tämän tuloksena on syntynyt vuosien saatossa lukuisia merkittäviä hetkiä ja ainutlaatuisia kohtaamisia, joista osa on päätynyt uudeksi näytelmämateriaaliksi. 

Mikä saa pensalaiset lähtemään tien päälle kesä toisensa jälkeen? Pensaan perustajajäsen Maaretta Riionheimo vastaa: “Se mikä kiteyttää Teatteri Pensaan idean yhä tänäkin päivänä on tulla luokse, kohdata rehellisesti ja jakaa jotain sellaista, joka löytyy vain sillä hetkellä ja siinä paikassa missä milloinkin ollaan.”

Lisäietoja Teatteri Pensaasta ja kesän tarkempi kiertueaikataulu lötyvät osoitteesta: www.pensas.org

teatteripensas@gmail.com
p. 0503006066