VIHREÄ TALO

Click here to edit subtitle

Kisko-klubi: Päre

Kisko-klubin maaliskuussa soi suomalainen säkkipilli

Sunnuntaina 16. maaliskuuta 

Kisko-klubi: Päre

Liput 7/5 euroa

Keittobuffet aukeaa tuttuun tapaan talolla klo 13. Päre- yhtye jatkaa konsertilla klo 14, ja keikan jälkeen jatkuu vapaamuotoinen kansanmusiikkijamittelu, johon voi jokainen halutessaan liittyä mukaan.

HUOM! Perimme klubeilla pääsymaksun 7/5 euroa, viiden euron ollessa yleinen "alennushinta" (opiskelijat, kouluikäiset lapset, eläkeläiset….). Lisäksi haluamme kannustaa junalla kauempaa klubille saapumista: junalipun esittämällä saa myös alennushintaisen sisäänpääsyn, vaikka ei kuuluisi alennusryhmiin.

Alla lisätietoa yhtyeestä!

**********

PÄRE

Päre nostaa suomalaisen säkkipillin uuteen kukoistukseen. Yhtyeen soundi on yhtäaikaa vanha ja uusi, tutun suomalais-ugrilainen ja samalla kansainvälinen – ensimmäinen suomalaisen säkkipillin yhtye 200 vuoteen! Suomessakin on soitettu säkkipilliä, viimeistään keskiajalta 1800-luvun alkuun asti. Hyvin vähän tiedetään enää mitä kappaleita soittimella soitettiin. Päre (soittimen ”lehdykkä”) tutkii ennakkoluulottomasti säkkipillin mahdollisuuksia seikkaillen svengaavasti vanhan ja uuden perinnemusiikin maailmassa. Säkkipilli soi jalan alle menevää polskaa ja valssia, uppoutuu trepatskatranssiin ja tunnelmoi vaikka virsimelodioita. Suomalainen säkkipilli on äänenvoimakkuudeltaan samaa luokkaa kuin yhtyeen muutkin soittimet ja sen sointi on pyöreä ja laulava. Soittimen on rakentanut Yrjänä Ermala. Yhtyeen muusikot ovat tuttuja kotimaisen kansanmusiikin etulinjan yhtyeistä kuten Frigg, Hyperborea, Orkestar Bordurka, Snekka, Nordic Choro ja Kouon Frouva.

Petri Prauda: suomalainen säkkipilli
Piia Kleemola-Välimäki: viulu, oktaaviviulu
Jarmo Romppanen: mandola
Oskari Lehtonen: lyömäsoittimet**********

Lisätietoa Kisko-klubista

Kisko-klubi on Vihreällä talolla Riihimäen aseman kupeessa syyskuussa 2013 aloittanut uusi akustiseen kansanmusiikkiin keskittyvä sunnuntaiklubi, joka tuo kaupunkilaisten kuultavaksi huipputasoista kansanmusiikkia sekä suomesta että ulkomailta. Koko perheelle soveltuvien klubien yhteydessä järjestetään myös kansanmusiikkijameja. Klubisarjaa tuottavat yhdessä Suvi Oskala ja Paula Susitaival yhteistyössä Vihreän talon kanssa.

Merkkaa kalenteriisi kaikki tulevan kevään klubit ja muut tapahtumat!

21.3. Emily Portman (UK)
13.4. Punottu puro ja jamit

http://www.facebook.com/kiskoklubi