VIHREÄ TALO

Click here to edit subtitle

Kisko-Klubi: HYPERBOREA

Sunnuntaina, 27. lokakuuta


AIKATAULU:
klo 13.00 Kamumuskari (vapaa pääsy!)
klo 14.30 Hyperborea (pääsymaksullinen)
Klo 15.30 Jamit (vapaa pääsy!)


Kisko-klubin kolmas klubi juhlistaa Riihimäellä 11.-27.10. järjestettävää ART Häme-tapahtumaa. 

Klubilla esiintyy juurevan pelimannimusiikin asiantuntija Hyperborea, ja ennen klubia järjestetään pääsymaksuton kansanmusamuskari kaikenikäisille, jossa on mahdollista opetella helppoja pelimannikappaleita pätevällä opastuksella. Tule rohkeasti mukaan soittimesi kanssa - soittimen hallinnan perustaidot on ainoa pääsyvaatimus, eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. 

Hyperborean keikan jälkeen jatkuu vapaamuotoinen kansanmusiikkijamittelu, johon voi halutessaan liittyä mukaan!

Keikkaa ei tarvitse kuunnella saati soitella tyhjin vatsoin sillä talolla on kaupan sopuhintaista keittoa ja pullakaffia.

HUOM! Klubin pääsylipuista on esiintynyt vaihtelevaa tietoa. Perimme tulevilla klubeilla pääsymaksun 7/5 euroa, viiden euron ollessa yleinen "alennushinta" (opiskelijat, kouluikäiset lapset, eläkeläiset….). Lisäksi haluamme kannustaa junalla kauempaa klubille saapumista: junalipun esittämällä saa myös alennushintaisen sisäänpääsyn, vaikka ei kuuluisi alennusryhmiin!

********

HYPERBOREA 

Piia Kleemola viulu, alttoviulu, kantele, laulu
Antti Paalanen 1- ja 2- rivinen haitari
Petri Prauda cittern, mandoliini, säkkipilli, laulu
Paula Susitaival viulu, avainviulu, laulu

Hyperborea koostuu neljästä taitavasta, monessa liemessä mairnoidusta pelimannista. Kaikilla on kokemusta lukemattomista yhtyeistä ja produktioista, soittotyyleistä maailman eri kolkilta ja festivaaleilta ympäri Eurooppaa.

Hyperborean musiikissa sen soitannollisiin tavaramerkkeihin - mehevään svengiin ja konstailemattomaan meininkiin - kietoutuu eeppisten perinneteemojen lumo. Yhtye tulkitsee kappaleensa tyrmäävän tanssittavalla otteella omien sävellysten lomittuessa juurevasti perinteisen materiaalin sekaan. Huolella valikoidut suomalaiset perinnesävelmät ja omat teokset esitetään kappaleesta riippuen konstailemattomalla paatoksella tai kädellisen raivolla. Enkeliskat, sottiisit, valssit, polskat ja polkat livahtavat takuuvarmasti jalan alle, ja hikeä voi kuivatella muutaman herkän laulunumeron ajan. 

Hyperborea on toiminut nykyisessä kokoonpanossaan vuodesta 2002 lähtien ja konsertoinut lukuisilla kotimaisilla kansanmusiikkiareenoilla Suomessa ja ympäri Eurooppaa. Yhtye nimettiin Kaustisen vuoden yhtyeeksi vuonna 2006, ja sen toinen levy "Semmosta." oli yksi Etno-Emma -ehdokkaista. Loppuunmyydyistä "Perinnearkku"- ja "Semmosta." -levyistä koottiin vuonna 2012 kokoelma "Saakeli!" jota on mahdollista ostaa hyvin varustetuista levykaupoista sekä keikoilta.

Kuriositeetti: Hyperboreassa soittaa tohtori, lehtori, kaksi läänintaiteilijaa sekä yksi viiden vuoden apurahan vastikään saanut taiteilija. Siitä huolimatta yhtyeen keikoilla on turha peljätä kuivakan paperinmakuista menoa, päin vastoin!

**********

Kisko-klubi on Vihreällä talolla Riihimäen aseman kupeessa syyskuussa 2013 aloittanut uusi kansanmusiikkiin keskittyvä sunnuntaiklubi, joka tuo kaupunkilaisten kuultavaksi huipputasoista kansanmusiikkia sekä suomesta että ulkomailta. Koko perheelle soveltuvien klubien yhteydessä järjestetään myös kansanmusiikkijameja. Klubisarjan tuottavat yhdessä Suvi Oskala ja Paula Susitaival yhteistyössä Vihreän talon kanssa.

Vihreälle talolle löydät, kun saavut Riihimäen asemalle ja katsahdat aseman edustalla seisoessasi oikealle (raiteet selkäsi takana). Sielläpäin, aivan aseman vieressä on vihreä vanha hirsitalo. 


Merkkaa kalenteriisi loppusyksyn klubit:

24.11. Suvi Oskala Duo
15.12. Emilia Lajunen & Suvi Oskala

Menneet klubit:

8.9. Spelmanslager ja jamit
29.9. Pelios (Suomi-Ruotsi) ja jamit