VIHREÄ TALO

Click here to edit subtitle

Kevät 2016
               

        Mirel Wagner Vihreän talon pitkäperjantain konsertissa 2015, kuvan otti Tomi PalsaVihreän talon kevät ja kesä 2016TAMMIKUU


Samuli Parosen seura: Lukupiiri    
Keskiviikkona, 13. tammikuuta, klo 18

Parosen seuran järjestämä lukupiiri jatkaa kokoontumisiaan taas kevätkaudella. Tammikuun kirjana on David Foster Wallacen Hauskaa mutta ei koskaan enää.  Ryhmään voi liittyä ilmoittautumalla Arto Kivimäelle: kivimakiarto@gmail.com 


Kaija Juurikkala: Sielun muotokuva
Torstaina 14. ja perjantaina 15. tammikuuta, klo 15-20

Kaija Juurikkala tulee talolle maalaamaan muotokuvia ja jutustelemaan omaan hurmaavaan tapaansa. Saadakseen oman muotokuvansa, tulee itselleen varata aika. On myös mahdollista vain ottaa ja lähteä seuraamaan Kaijan työskentelyä.

Katso lisää täältä:

Kaija ehti käydä talolla jo marraskuussa. Tuolloin kaikki maalausajat menivät jo ennen kuin ehdimme edes tiedottaa tilaisuudesta. Tälläkin kertaa viidakkorumpu on kumissut ja torstain kaikki ajat on jo varattu. Perjantaille löytyy vielä vapaita aikoja, mutta nopea kannattaa olla. Peruutusaikoja voi kysellä vielä vaikka samana päivänä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tarjolla on teetä, kahvia ja pientä purtavaa.

Varaukset ja tiedustelut: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867


Jarkko Martikainen
Perjantaina, 22. tammikuuta, klo 21

Keskitalvi, pimeys, puhurit ja pakkanen unohtuvat, kun Jarkko Martikainen saapuu talolle. Vihreän talon intiimi miljöö tarjoaa puitteet, Martikaisen musiikki ja voimakas läsnäolo hoitelee loput. Tämä on perinne, jota on ilo jatkaa. Ja tästä on hyvä aloittaa Vihreän talon konserttivuosi. 

Varaathan lippusi ajoissa!

TÄMÄ KONSERTTI ON LOPPUUNMYYTY!
​Peruutuspaikkoja voi kysyä ovelta klo 20.45 alkaen.

Liput 20/15 euroa, käteisellä ovelta.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867


Lauantaidisko
Lauantaina, 30. tammikuuta klo 18

Lauantai-ilta, joukko hyviä ihmisiä, pitopöytä kaikesta siitä mitä kukin toi, toivemusiikkia, diskopallo ja - tanssia,                                                      
                                                                                                                                                                            tanssia,                      
                                                                                                                                                                                           tanssia...

Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867


​Il Mondo di Karri: Now Organ Trio
Sunnuntaina, 31. tammikuuta, klo 17.30

Kun joskus aikoinaan aloimme järjestää Karri Luhtalan kanssa jazziltoja, harva uskoi että illat jatkuisivat pitkään. Vielä harvempi uskoi, että niistä tulisi erittäin suosittuja. On ilo jatkaa myös tätä, yhtä talon pitkäikäisintä perinnettä.

Kuun viimeisenä sunnuntaina voi siis liittyä hyvään seuraan nauttimaan italialaishenkisestä alkupalasta, erinomaisesta jazzista ja talon ainutlaatuisesta tunnelmasta. Musiikista vastaavat kansainväliset muusikot vaihtuvin kokoonpanoin. Koko homman sieluna häärää Karri Luhtala, vastikään aivan ansaitusti Hyvinkään kaupungin taidepalkinnolla palkittu jazzpianisti.

​Kauden aloittaa Now Organ Trio, joka rikkoo musiikin raja-aitoja. Yhtye yhdistelee rock-klassikoita ja jazz-standardeja. Ohjelmistosta löytyy yhdistelmiä Herbie Hancockin, Rolling Stonesin, Policen ja Duke Ellingtonin tuotannosta.

Stefano Preziosi - sax
Karri Luhtala - organ
Dario Panza - rummut

Liput 15 euroa, käteisellä ovelta, sisältää myös alkupalan.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867

Ovet avautuvat ja tarjoilu alkaa klo 17.30
Soitto alkaa noin klo 18HELMIKUU


Aino Venna
Perjantaina, 5. helmikuuta, klo 20.30

"Näkemäni Ainon keikat olivat raukeita, huumaavia, jopa hieman vaarallisen tuntuisia. Aivan kuin olisi ollut jossain vanhassa bordellissa tai aistisi tunnelmia entisistä elämistä.”

Näin sanoo laulajakollega Yona Aino Vennasta Rumban haastattelussa. Me Vihreällä talolla muistamme hyvin, kuinka Aino kävi viime vuoden toukokuusssa talolla ja hurmasi meidät kaikki! Nyt on taas korkea aika antautua Aino Vennan tummasävyisen äänen vietäväksi.

Liput: 20 /15 euroa, käteisellä ovelta.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867

Avaamme ovet noin klo 19.30
Soitto noin klo 20.30

TÄMÄ KONSERTTI ON LOPPUUNMYYTY!
​Peruutuspaikkoja voi kysyä ovelta klo 20.00 alkaen.

Aino Venna on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, joka ammentaa chansonista, jazzista ja menneiden vuosikymmenten rockballadeista. Lyriikat syntyvät menneestä maailmasta, kirjoista ja elokuvista. Illan säestää yhtyeen kontrabasisti Erik Michelsen.Koko maailman pidot
Sunnuntaina, 7. helmikuuta, klo 18

Syksyllä 2015 alkoi Vihreällä talolla Riihimäen seurakunnan järjestämien kaikille avointen iltamien sarja. Niiden myötä talolla on nähty mielenkiintoisia vieraita, käyty innostavia keskusteluja ja kuultu hyvää musiikkia. 

Tällä kertaa vuorossa on kulttuurien välisiä kohtaamisia.

Musiikista vastaa Houseband.

Ovet avautuvat klo 17.30. Tarjolla iltapalaa. 
Ohjelma alkaa klo 18.

Vapaaehtoinen pääsymaksu.

Tiedustelut: ​merja.olin@evl.fi


Laulan lapselle
Lauantaina, 13. helmikuuta, klo 13.30

Laulan lapselle on laulutilaisuus aikuisille. Tilaisuus sopii sylivauvojen ja pienten lasten vanhemmille, lasta odottaville, isovanhemmille ja ihan kaikille muille aiheesta kiinnostuneille. Ajatuksena on innostua laulamaan tuutulauluja, tarinalauluja, pieniä lauluja ja mielilauluja lapselle. Voit osallistua myös vaikka sinulla ei ole tällä hetkellä lähipiirissä pieniä lapsia. Keskustelua laulamisen ohella hieman myös äänimaailmasta, hiljaisuuden merkityksestä ja kokemuksista lapselle laulamisesta. 

Tervetuloa mukaan!

Kesto noin yksi tunti.
Ovet avautuvat klo 13.

Osallistumismaksu 10 euroa, käteisellä. 

Tiedustelut: 


Palavat turbaanit!
Lauantaina, 13. helmikuuta, klo 19

Palavat turbaanit -minifestivaali esittelee kolme niin kutsutun vaihtoehtomusiikin nimekästä esiintyjää. 

Illan aloittaa Vakka-Suomen rytmikuninkaat, jonka musiikki pohjautuu vahvasti bluesiin, tosin viritettynä impriovisaatiolla ja kurkkulaululla. Yhtye on julkaissut kolme levyä. Rytmikuninkaat esittelevät keikalla vanhoihin gospel-sävellyksiin pohjautuvan ohjelmiston. Kyseessä on yhtyeen ensiesiintyminen Riihimäellä.

Verden kantava voima Mika Rintala on julkaissut parikymmentä levyä. Rintala tuo talolle pitkäaikaisen kokoonpanonsa, joka yhdistelee musiikissaan luonnonääniä, akustisia soittimia ja elektroniikkaa. Lisää tietoa esimerkiksi osoitteesta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Mika_Rintala.

Kheta Hotem on pitkäikäinen, kymmenen levyä julkaissut kokoonpano, jonka esitykset perustuvat pitkälti improvisaatioon. Yhtye määrittelee itse taustakseen komutialaisen kansanmusiikin. Yhtyeen soundi syntyy akustisten ja sähkösoitinten lisäksi myös ihmisäänen käytöstä.

Musiikki on avaruus, Vihreä talo avaruusalus. Tervetuloa mukaan matkalle avaruuteen! 

Pääsyliput vain 5 euroa, käteisellä ovelta.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi 

Ovet avautuvat klo 18:30 
Soitto alkaa klo 19:00


MatkaMieli-infotilaisuus
Perjantaina, 19. helmikuuta, klo 18

Patikointimatkoja muun muassa Kroatiassa, Portugalissa, Armeniassa ja Kuubassa järjestävä MatkaMieli saapuu kertomaan toiminnastaan Vihreälle talolle.

http://www.matkamieli.fi

Kahvitarjoilua.

Ilmoittautumiset: info@matkamieli.fi


Shashmaqom
Lauantaina, 20. helmikuuta, klo 19

Shashmaqom Tour, February 2016

Monet meistä ovat käyneet ihastelemassa Unescon maailmanperintölistalle päässeitä paikkoja, mutta kuinka moni on käynyt kuulemassa samaiselle listalle päässyttä musiikkia? Nyt siihen tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus, kun ikiaikaista Shashmaqom-musiikkia soittava Oxus saapuu Uzbekistanista Eurooppaan  ja ulottaa kiertueensa myös Riihimäelle ja Vihreään taloon!

Perinteistä uzbekkimusiikkia soittava Oxus kykenee liikauttamaan tunteita kieli- ja kulttuurirajoista riippumatta. Tervetuloa matkalle Silkkitien maisemiin, muinaisen Samarkandian kiehtoviin tunnelmiin!

"SHASHMAQOM - MUSIC OF THE GREAT POETS OF THE SILK ROAD"
 Dedicated to Alisher Navoi and Zahiruddin Muhammad Babur
 both born in February.

The Oxus Quartet:
Azamat Ergashev - nay
Ziyodjon Changiy - chang

Shavkat Matyoqubov - vocal, doira, surna

Husniddin Ato - ud 

Liput 15 euroa, käteisellä ovelta.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867Vihreän talon stand up -ilta II
Keskiviikkona, 24. helmikuuta, klo19

Hyvät naiset ja herrat, Vihreän talon järjestyksessään toinen stand up -ilta. Ensimmäinen täytti talon salin ihmisillä ja hersyvällä naurulla viime syksynä.

Vuonna 2015 Vuoden stand up -tulokkaan tittelin pokkasi YLE:n Naurun Tasapainostakin tuttu Fathi Ahmed. Muut naurettavat finalistit olivat Kaisa Pylkkänen, Helena Pöllänen, Jani Salo ja Eeva Vekki. Kovatasoinen kisa käytiin Helsingin Apollo-teatterissa lokakuussa loppuun myydylle katsomolle. Nyt finaaliviisikko lähtee omalle kiertueelle, joka saapuu myös Riihimäelle ja Vihreälle talolle.

Suomen Stand up Club on tuottanut Vuoden tulokas -kisaa vuodesta 2001 ja siihen valitaan vuosittain joukko nousevia koomikoita. Kisasta ovat ponnistaneet isoille lavoille muun muassa Krisse Salminen ja Ismo Leikola, eli mistään ihan tyhjänpäiväisestä kisasta ei ole kyse.

Vihreän Talon lavalle nouseekin kuusi nuoren polven koomikkoa, joilla on yksi ainoa tarkoitus: saada sinut nauramaan! 

Kesto noin 2 tuntia, sis. väliajan
Liput: 15 /10 euroa, käteisellä ovelta

Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867
Lisätiedot: Eeva Vekki, eeva.vekki@gmail.com / 044 564 3631

Koko kiertueen ohjelma:
Il Mondo di Karri: Dunkel-Ahven-Luhtala Trio
Sunnuntaina, 28. helmikuuta, klo 17.30

Vihreän talon Il Mondo di Karri -jazzillat lyhyesti: Herkullista italialaishenkistä ruokaa, erinomaista jazzia ja hyvää seuraa Vihreän talon suloisessa syleilyssä.

Helmikuussa jazzpianisti Karri Luhtalan vieraina yksi Suomi-jazzin vahvimmista äänistä, UMOssa ja Jukka Perkon Hurmio-orkesterissa soittava Manuel Dunkel, sekä Tallinnassa jazzklubiakin pyörittävä virolainen rumpali, Reigo Ahven!

Italialaishenkisestä alkupalasta vastaa tällä kertaa chef Matteo Stassi.

Liput 15 euroa (tai omantunnon mukaan), käteisellä ovelta, sis. alkupalan.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867

Ovet avautuvat ja tarjoilu alkaa klo 17.30.
Soitto alkaa noin klo 18.MAALISKUU


Erlend Viken Trio
Tiistaina, 1. maaliskuuta, klo 19

Ylistetty skanditrio esiintyy Riihimäellä Vihreän talon Kisko-klubilla!

Liput 15/10 euroa, käteisellä ovelta. Junantuomat alennushintaan!
Ennakkovaraukset: kiskoklubi.riihimaki@gmail.com

"Kohtasin Erlend Viken Trion viime viikonlopun Folklandia-risteilyllä ja olin ensi tahdeista lähtien myyty. Kolme naapurimaan nuorukaista - norjalainen viulisti Erlend Viken, ruotsalainen sellisti Jonas Bleckman ja suomalaissyntyinen mutta Norjaan kotiutunut kitaristi Juhani Silvola - osoittivat, mitä todella on yhteissoitto. Ja mitä syntyy, kun ihminen käyttää korviaan, ei vain käsiään.
Ohjelmistoon kuuluu perinorjalaisia hallingeja ja muuta perinnemusiikkia, mutta myös hilpeää old-timea. Rajatulla melodia-alueella liikkuva mutta rytmisesti kimurantti vuonomaan musiikki löytää hämmästyttävän oivan, meditatiivisen vastinparin aavikkobluesista. Maagista soundilisää tuo Silvola sähkökitarallaan."
(Mari Koppinen, HS)


Samuli Parosen seuran lukupiiri
Keskiviikkona, 2. maaliskuuta, klo 18

Lukupiirissä käsiteltävänä Ulla-Lena Lundbergin Jää. Luvassa hyvä keskustelu hyvästä kirjasta.

Ryhmään voi liittyä ilmoittautumalla Arto Kivimäelle: kivimakiarto@gmail.com 


Joogaa ja hyvää oloa Vihreässä talossa
Torstaina, 3. maaliskuuta, alkaen klo 15.30

Iltapäivästä alkaen ohjelmassa on erilaista joogaa ja joogaan liittyvää ohjelmaa. Kaikki joogatunnit sopivat hyvin sekä kokeneille, että ensikertalaisille. Oma matto olisi hyvä olla, sillä lainamattoja on hyvin vähän. Mikäli tarvitset lainamattoa, otathan yhteyttä etukäteen.

Päivän aikataulu:
klo 15:30-16:30 Mukautettua joogaa apuvälineiden kanssa (oiva senioreille ja liikuntarajoitteisille)
klo16:45-17:45 Voimajooga: Vinyasa flow
18:00-19:00 Voimaa kasvisruuasta - vinkkejä arkeen
19:15-20:15 Lempeää joogaa
20:30-21:00 Ohjattu rentoutus

Joogatunnit: 7,5 euroa / 5 euroa (opiskelijat, eläkeläiset & työttömät)
Luento: vapaaehtoinen maksu
Rentoutus: 3 euroa (joogatunnille osallistuneille 1 euro)
Maksaminen paikan päällä käteisellä.

Lisätiedot, ilmoittautumiset ja lainamattotiedustelut: Kia / 050 549 3249

Huomaathan, että suuren suosion vuoksi Joogaa ja hyvää oloa Vihreässä talossa järjestetään pikauusintana heti seuraavalla viikolla, torstaina, 10. maaliskuuta.​ Ohjelmasisältö muuttuu kuitenkin luennon osalta.


Naistenpäivätapahtuma
Tiistaina, 8. maaliskuuta, klo 18

Keskustanaiset järjestävät naistenpäivän kunniaksi ohjelmallisen illan Vihreässä talossa. Anssi Känsälä esiintyy noin klo 19. Lisäksi muun muassa arpajaiset ja tietysti naisenergiaa! Kirsi Kalliotähti kertoo Keskustanaisten Älä lääpi -kampanjasta. Myös miehet ovat lämpimästi tervetulleita!

Kahvitarjoilua!

Naisille vapaa pääsy, miehet 5 euroa.

Varaukset ja tiedustelut: Kirsi Kalliotähti 045-6066095 / kallikir@gmail.com


Joogaa ja hyvää oloa Vihreässä talossa, vol 2
Torstaina, 10. maaliskuuta, alkaen klo 15.30

Iltapäivästä alkaen ohjelmassa on erilaista joogaa ja joogaan liittyvää ohjelmaa. Kaikki joogatunnit sopivat hyvin sekä kokeneille, että ensikertalaisille. Oma matto olisi hyvä olla, sillä lainamattoja on hyvin vähän. Mikäli tarvitset lainamattoa, otathan yhteyttä etukäteen.

Päivän aikataulu:
klo 15:30-16:30 Mukautettua joogaa apuvälineiden kanssa (oiva senioreille ja liikuntarajoitteisille)
klo16:45-17:45 Voimajooga
18:00-19:00 Kesytä kiire - hidasta oravanpyörää
19:15-20:15 Lempeää joogaa
20:30-21:00 Ohjattu rentoutus

Joogatunnit: 7,5 euroa / 5 euroa (opiskelijat, eläkeläiset & työttömät)
Luento: vapaaehtoinen maksu
Rentoutus: 3 euroa (joogatunnille osallistuneille 1 euro)
Maksaminen paikan päällä käteisellä.

Lisätiedot, ilmoittautumiset ja lainamattotiedustelut: Kia / 050 549 3249


Kaija Juurikkala: Sielun muotokuvat
Perjantaina, 11. tammikuuta, klo 15-20

Kaija Juurikkala tulee talolle maalaamaan muotokuvia ja jutustelemaan omaan hurmaavaan tapaansa. On mahdollista tulla paikalle ihan vain seuraamaan Kaijan työskentelyä, mutta jos haluaa varmistaa oman maalausaikansa, se on hyvä varata etukäteen. 

Katso lisää täältä:

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tarjolla on teetä, kahvia ja pientä purtavaa.

Varaukset ja tiedustelut: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867

Tervetuloa!


Riihimäen seurakunnan iltamat 
Sunnuntaina, 13​. maaliskuuta, klo 17.30

Syksyllä 2015 alkoi Vihreällä talolla Riihimäen seurakunnan järjestämien kaikille avointen iltamien sarja. Niiden myötä talolla on nähty mielenkiintoisia vieraita, käyty innostavia keskusteluja ja kuultu hyvää musiikkia. 

Tällä kertaa vuorossa on Valehtelijoiden klubi, jonka vieraaksi saapuu muun muassa YleLeaks-viihdeohjelmasta ja Hyvistä ja huonoista uutisista tuttu Teemu Laajasalo. Illan aiheena tabut elämässä ja kirkossa. 

Musiikista vastaa Houseband.

Ovet avautuvat klo 17.30. Tarjolla iltapalaa. 
Ohjelma alkaa klo 18.

Vapaaehtoinen pääsymaksu.

Lisätiedustelut ja ennakkovaraukset: ​merja.olin@evl.fi


Skymark & Miehistö: Alpo Myllärisen muistokonsertti
Torstaina, 17. maaliskuuta, klo 18

Feat. Lassi ”TooLate” Myllärinen

Skymark & Miehistö on yhtye, joka soittaa kristillistä, funkahtavaa rokkia progemaisella otteella ratkiriemukkain riimein, raamatullisen asianmukaisesti. Uuttakin materiaalia soittavat Skyykkarit hyväntekeväisyyskonsertoimassa Vihreällä Talolla ja musiikissa mukana myös Alpon veli Lassi "TooLate" Myllärinen.  Alpo oli yhtyeen rumpali liikenneonnettomuudessa 17.3.2015 tapahtuneeseen kuolemaansa asti.

Hyväntekeväisyyskonsertin juonnossa mukana Alpon Isosisko, Jutta Koskelainen

Vapaaehtoinen 10 euron konserttimaksu, Alpon poikien tukemiseen. 

Tervetuloa hyvää tekevään konserttiin!

Tiedustelut ja ennakkovaraukset: martti.​myllärinen@gmail.com


Belize
Sunnuntaina, 20. maaliskuuta, klo 18

"Lauluja, jotka imevät voimansa elämän ja kuoleman liitoskohdasta, paikasta, jossa valo ja varjo ovat samanarvoisia."

Palmusunnuntain konsertissa Kielo Kärkkäisen ja Antti Hyartt'n muodostama maaginen duo, joka esittää omia ja lainattuja espanjankielisiä lauluja. Kärkkäinen ja Hyartt tapasivat toisensa vuonna 2015. Yhteistyö on ollut innostuneen kiivasta ja ensimmäinen albumi on tarkoitus äänittää kuluvan vuoden aikana.

Liput 15/10 euroa, käteisellä ovelta. 
Suosittelemme varaamaan lipun ennakkoon: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867


Elonkehä 1/16 julkkarit
Tiistaina, 22. maaliskuuta, klo 19​

Lehden teemana bioregionalismi.
Keskustelemassa muun muassa Tere Vadén ja Ville Rantanen. Musisoimassa Eerolan Reetta.

Vapaa pääsy, kahvitarjoilua. 
Käteismyynnissä lehtiä ja kirjoja.

​Lisätiedot: se.tulirinta@gmail.com


Pekka Kuusisto, Marzi Nyman ja Emma Salokoski
Kiirastorstaina, 24. maaliskuuta, klo 20

Vihreän talon perinteinen pitkäperjantain konsertti on tänä vuonna jo kiirastorstaina. Esiintyjäkaarti on komea, kuten myös illan ohjelmisto, joka koostuu Joni Mitchellin lauluista. Ja vähän muustakin...​

Liput 20 /15 euroa, käteisellä ovelta. 
Ovet avautuvat noin klo 19.30.
Soitto alkaa kohta kahdeksan jälkeen.

TÄMÄ KONSERTTI ON LOPPUUNMYYTY!
​Peruutuspaikkoja voi kysyä ovelta klo 19.45 alkaen.


RIIHIMÄEN PÄÄSIÄINEN 2016 
Vihreän talon ohjelma

LA 26.3.

Klo 10-15 Vihreän talon pääsiäismarkkinat

Pääsiäismarkkinat Vihreän talon pihamaalla. Lähi- ja luomutuotteita, käsitöitä jne. Myyntipaikkatiedustelut: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867

Klo 10-15 Pääsiäiskahvila

Vihreän talon kahvila tarjoaa perinteiseen tapaan hyvää kahvia ja teetä, sekä herkullisia kotileivonnaisia. Tarjolla tietysti myös Pirjon lihapiirakoita, joita moni sanoo kaupungin, ellei koko Suomen parhaiksi.

Klo 10-14 Pääsiäispostikonttori ja -paja

Askartele oma pääsiäistervehdyksesi. Vihreän talon pääsiäispostikonttorista saat siihen myös postimerkin ja tapahtuman oman postileiman. Pääsiäiskorttityöpaja on ilmainen ja kortteja voi tehdä vaikka koko perhe.

Klo 11-14 Munatehdas, taiteilijat Anni Paunila ja Pilvi Ojala

Työpajassa maalataan ja koristellaan puisia munia. Maalaamansa munan saa mukaan, joskin toivomme että jokaista mukaan otettua munaa kohden tehdään toinen, joka jää talolle. Vihreälle talolle kertyvistä koristelluista munista toteutetaan veistos, joka julkistetaan juhlallisin menoin myöhemmin. Teokselle pyritään löytämään jokin sellainen paikka, jossa se voisi ilahduttaa mahdollisimman monia. Ehdotuksia otetaan vastaan.

Paja on avoin kaikenikäisille, myös aikuille, mutta alle kouluikäisten toivotaan osallistuvan pajaan aikuisten seurassa. Vapaa pääsy!

Klo 11-14 Taika-Petterin sirkusmylläkkä & Pape Cissen djempe-paja, vatsastapuhuja, jonglööri, beatboxartisti Petteri Hakanen ja muusikko Pape Cisse

Nämä kaksi työpajaa vuorottelevat keskenään, välillä myös toisiinsa limittyen. Sirkustyöpaja pitää sisällään jonglöörauksen harjoittelua esimerkiksi sirkuslautasilla, palloilla, huiveilla ja diaboloilla. Djembe-pajassa rummutellaan afrikkalaisilla rummuilla. Työpajoissa keskeistä on reilu yhdessä tekeminen ja iloinen sirkusmylläkkä! Harjoittelu sopii kaikenikäisille, myös aivan pienille lapsille. 

Pajoihin on vapaa pääsy.

Klo 15 Taika-Petterin & Pepe Cissen kimppakeikka

Luvassa huikea sikermä vatsastapuhumista, sirkustemppuja ja beatboxausta Papen rumpujen rytmittämänä. Kun televisiostakin tuttu Taika-Petteri panee tuulemaan, luvassa on myös lämminhenkistä huumoria ja tiivistä vuorovaikutusta yleisön kanssa. Pape Cisse pitää huolen, ettei esityksestä tule puuttumaan rytmiä. Luvassa myös sekä suomalaisia että senegalilaisia lauluja.

Sopii kaikenikäisille. Kesto noin 35 min. Vapaa pääsy! 

Klo 16 Soivat musikantit: Sibeliuksen tyttäret
Lasten teatteripäivä SPOTTI -ohjelmistoa

Vapaa pääsy, kesto noin 20 min.


SU 27.3.

Klo 10-15 Pääsiäiskahvila

Vihreän talon kahvila tarjoaa perinteiseen tapaan hyvää kahvia ja teetä, sekä herkullisia kotileivonnaisia. Tarjolla tietysti myös Pirjon lihapiirakoita, joita moni sanoo kaupungin, ellei koko Suomen parhaiksi.

Klo 10-14 Pääsiäispostikonttori ja -paja

Askartele oma pääsiäistervehdyksesi. Vihreän talon pääsiäispostikonttorista saat siihen myös postimerkin ja tapahtuman oman postileiman. Pääsiäiskorttityöpaja on ilmainen ja kortteja voi tehdä vaikka koko perhe.

Klo 11-14 Munatehdas, taiteilijat Anni Paunila ja Pilvi Ojala

Työpajassa maalataan ja koristellaan puisia munia. Maalaamansa munan saa mukaan, joskin toivomme että jokaista mukaan otettua munaa kohden tehdään toinen, joka jää talolle. Vihreälle talolle kertyvistä koristelluista munista toteutetaan veistos, joka julkistetaan juhlallisin menoin myöhemmin. Teokselle pyritään löytämään jokin sellainen paikka, jossa se voisi ilahduttaa mahdollisimman monia.

Paja on avoin kaikenikäisille - myös aikuille - mutta alle kouluikäisten toivotaan osallistuvan aikuisten seurassa. Vapaa pääsy!

Klo 11-14 Vahtikoira karkuteillä -työpaja, musiikkipedagogi Tuija Rantalainen ja Veini Nupponen (Vahtikoira Veikko)

Työpajassa lauletaan ja leikitään yhdessä lapsien kanssa. Toisinaan tehdään lasten kanssa yhdessä myös uusi pikkulaulu. Vahtikoira Veikko hurmaa jutusteluillaan ja haastaa lapset osallistumaan pohdintoihin ja leikkeihin koiramaisella veikeydellä. Vahtikoirahahmon avulla on työpajoissa keskusteltu kiperistäkin kysymyksistä. 

Klo 15 Vahtikoira karkuteillä -esitys

Koko perheen musiikkiteatterihulluttelu Vahtikoira karkuteillä on jatko-osa Tuija Rantalaisen tuottamalle Vahtikoiran vapaapäivä -esitykselle ja levylle. Esityksen pääroolissa hääräilee jo tutuksi tullut koirahahmo Veikko. Rantalaisen säveltämät ja sanoittamat laulut ovat tarinallisia ja niissä pohditaan mm. ammatinvalintaa ja nykyihmisen kiireellistä elämäntyyliä sekä matkataan ajassa ja paikoissa sekä esitellään nykylapsille uusi ja eksoottinen saha- instrumentti. Laulujen lisäksi runoilija Anja Erämaja on kirjoittanut herkullisia koiramonologeja. Esitys on osallistava ja myös siinä lauletaan ja leikitään yhdessä lapsien kanssa. Lapset pääsevät myös osallistumaan ammatinvalinta - pohdintoihin. 

Ikäsuositus: yli 3 vuotiaille 
Esityksen kesto: noin 45 min.
Vapaa pääsy!

Vihreän talon pääsiäisohjelma on osa Riihimäen kaupungin pääsiäistapahtumaa. Vihreä talo kiittää Riihimäen kaupunkia osallistumisesta pääsiäisohjelman mahdollistamiseen!


Il Mondo di Karri: Red Wine Quintet
Sunnuntaina, 27. maaliskuuta, klo 17.30

Kuun viimeisenä sunnuntaina, joka tällä kertaa on myös ensimmäinen pääsiäispäivä, voi liittyä taas hyvään seuraan nauttimaan italialaishenkisestä alkupalasta, erinomaisesta jazzista ja talon leppoisasta tunnelmasta. Musiikista vastaavat kansainväliset muusikot vaihtuvin kokoonpanoin. Koko homman sieluna toimii Karri Luhtala, alkuvuodesta Hyvinkään kaupungin taidepalkinnolla palkittu jazzpianisti.

Tällä kertaa vuorossa komea viisikko, Red Wine Quintet, ja jazzia 60-luvulta.

​Giuseppe Ricciardo - tenorisaksofoni
Tiziano Ruggeri - trumpetti
Karri Luhtala -piano
Eddy Cicchetti - kontrabasso
Andrea Nunzi - rummut

Liput 15 euroa, käteisellä ovelta, sisältää myös alkupalan.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867

Suosittelemme varaamaan liput etukäteen!

Ovet avautuvat ja tarjoilu alkaa klo 17.30
Soitto alkaa noin klo 18

Tervetuloa!HUHTIKUU


Hörhö
Perjantaina, 8. huhtikuuta, klo 19

Hörhö yhdistää musiikin, kuvataiteen ja kirjallisuuden samaan sointuvaan pakettiin. Tervetuloa seuraamaan Hörhön poikkitaiteellista esitystä Vihreän talon olohuonemaiseen tunnelmaan.

Osmo Liikanen - didgeridoo, doumbek
Roope Liikanen - dulcimer, balafon
Veli Backman - teksti / lausunta

Sami Kiukas - maalaukset
Jaakko Liikanen - lasiteos
Timo Liikanen - soitinrakennus
Niina Norman - kuva- ja videotaide

Liput 5 euroa, käteisellä ovelta.
Lisätietoja: rudolf.liikanen@gmail.com

Ovet avautuvat noin klo 18.30
Soitto alkaa noin klo 19

"Ensin on Didgeridoon pörinää. Värähtely houkuttelee seurakseen Dulcimerin kirkasta, herkkää ja kaunista, mutta hieman rosoisia, epätäydellistä ja luonnollista sointia. Meditatiivinen musiikki sai partasuisen kaverin kirjoituskynän sauhuamaan. Tulisieluinen maalari lopuksi kuvitti tarinan ja musiikin."


Iltamat 
by Riihimäen seurakunta
Sunnuntaina, 10. huhtikuuta, klo 17.30

Syksyllä 2015 alkoi Vihreällä talolla Riihimäen seurakunnan järjestämien, kaikille avoimien iltamien sarja. Niiden myötä talolla on nähty mielenkiintoisia vieraita, käyty innostavia keskusteluja ja kuultu hyvää musiikkia. 

Tällä kertaa vuorossa on riparinostalgiaa. Muistellaan rippileirejä ja lauletaan tutuimmat laulut.

Tarjolla perinteistä ripari-iltapalaa. 

Musiikista vastaa Houseband.

Ovet avautuvat klo 17.30.  
Ohjelma alkaa klo 18.

Vapaaehtoinen pääsymaksu.

Tiedustelut: ​merja.olin@evl.fi


Petty Pilgrims
Keskiviikkona, 13. huhtikuuta, klo 20

Petty Pilgrims on kauniisti ikääntynyttä folk-musiikkia soittava yhtye. Yhtye yltyy myös varsin villiin menoon, jos kohta löytää herkkiäkin sävyjä paletistaan. 

Tervetuloa nauttimaan hyvästä musiikista ja talon taatusta tunnelmasta!

AP Sarjanto: Laulu, mandoliini, kitara, bodhran, huuliharppu
Ilona Jokiranta: Laulu, viulu, oktaaviviulu
Jaakko Heinimäki: Laulu, banjo, mandoliini, oktaavimandoliini
Tuomas Laitila: Laulu, kontrabasso

Liput 10 euroa, käteisellä ovelta. 
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867


Joogaa ja meditointia Vihreässä talossa
Tiistaina, 19. huhtikuuta, alkaen klo 15.30

Tervetuloa Vihreään Taloon joogaamaan mukavassa seurassa.
Ohjelmaa kaikenikäisille ja -kuntoisille! 
Oma matto mukaan. Mikäli tarvitset lainamattoa, otathan yhteyttä etukäteen.

Päivän aikataulu:
15:30-16:30 Mukautettua joogaa apuvälineiden kanssa (oiva senioreille ja liikuntarajoitteisille
16:45-18:15 Voimajooga
18:45-20:15 Lempeää joogaa
20:30-21:15 Meditointi & rentoutus

Joogatunnit:
5€/ opiskelijat, eläkeläiset, työttömät
8€/muut
Meditointi
5€/hlö
2€/ joogatunnille osallistuneet
Maksu paikan päällä käteisellä

Lisätiedot, ilmoittautumiset ja lainamattotiedustelut: Kia / 050 549 3249


M. A. Numminen & Pedro Hietanen: Kielletyt laulut
Perjantaina, 22. huhtikuuta, klo 19

Vastikään Emma-palkinnon elämäntyöstään saanut M. A. Numminen esittää Pedro Hietasen säestämänä kiellettyjä laulujaan Vihreän talon harvinaislaatuisessa konsertissa. 

Alkulämmittelystä vastaa Riihimäen oma uljas Maantien Ritarit.

Liput 30 / 25 euroa, käteisellä ovelta.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867

Ovet avataan viimeistään klo 18.30.
Ohjelma alkaa noin klo 19.00.

TÄMÄ KONSERTTI ON LOPPUUNMYYTY!
​Peruutuspaikkoja voi kysyä ovelta klo 18.45 alkaen.


Samuli Parosen seura: Lukupiiri
Keskiviikkona, 27. huhtikuuta, klo 18

Tällä kertaa lukupiirissä luetaan Emile Zolan tavaratalojen syntyaikoihin sijoittuva Naisten paratiisi (1883, uusi suomennos 1974; vanha suomennos, joka ei ole huono, julkaistu nimellä Naisten aarreaitta, 1912)
Vanha käännös ei ole huono. Se on ladattavissa ilmaiseksi ainakin Gutenbergista ja Lönnrotista.

Ilmoittautumiset: kivimakiarto@gmail.com


Lauantaidisko
Perjantaina, 29. huhtikuuta klo 18

Lauantaidiskoksi tämä on siitä ainutlaatuinen, että se järjestetään perjantaina. Tule kokeilemaan, miltä tuntuu vetkuttaa lannetta etuajassa! Ja ota aikaansa edellä olevat ystäväsi mukaan! Nyt suunnataan katse futuuriin! Oma tulevaisuus mukaan ja jotain nyyttärityyppistä naposteltavaa. Muutama euro tilavuokraan. Diskopallo on, ja se pyörii sittenkin. Tanssilattia kutsuu, kuule kuinka se kutsuu!

Kyseessä on yksityistilaisuus, joka vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867
TOUKOKUU


Samae Koskinen
Perjantaina, 6. toukokuuta, klo 21

Riihimäellä 1978 syntynyt Samae Koskinen tunnetaan herkän rehellisistä sanoituksista ja tarttuvista melodioista.

Keväällä 2016 Samae lähti kiertämään Suomea soolokiertueella. ”Soolokeikkailu on oma taiteenlajinsa, joka hirvitti mua aluks älyttömästi,” sanoo Samae itse. ”Mä aattelin, että mun pitäis jotenkin toisintaa kaikki levyillä tapahtuvat asiat kahella kädellä ja äänihuulilla, mutta jossain kohtaa hiffasin, että kyse on vaan läsnäolosta. Siinä vireet, tempot ja harmonialinjat ovat joskus vain tiellä. Pitää vetää täysillä, ja niin mä aattelin tänä keväänä tehdä.”

Ovet avataan viimeistään klo 20.30
Soitto noin klo 21

Illan aloittaa laulaja-lauluntekijä Pete Koski!

Liput 18 / 15 euroa, käteisellä ovelta.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050-588 6867

​TÄMÄ KONSERTTI ON LOPPUUNMYYTY!
​Peruutuspaikkoja voi kysyä ovelta klo 20.45 alkaen.

http://www.samaekoskinen.com/


FlashMob100 -suunnittelutilaisuus
Keskiviikkona, 11. toukokuuta, klo 15

Art Häme 2013 -tapahtuman yhteydessä kaupungin kulttuuritoimijat ja koulut toteuttivat yhdessä FlashMob-päivän. Silloin koululuokat yllättivät kaupunkilaisia muun muassa laulamalla rautatieasemalla junasta laskeutuville ihmisille ja piirtämällä muotokuvia kirjastolla. Musiikkiopiston kamarikuoro puolestaan esitti kauppakeskuksessa Bachin Branderburgerilaisia konserttoja ja samassa paikassa esiintyi myös Riihimäen naiskuoro. Tämä ja paljon muuta jo silloin!

Juhlavuonna 2017 järjestämme 100-vuotiaan Suomen iloksi FlashMob100-päivän. Silloin mukana menossa on toivottavasti kaikki kaupungin kulttuuritoimijat, koulut, oppilaitokset ja niin monta vapaata taiteilijaa ja kansalaista kuin vain ikinä mahdollista. Viedään taide kaduille, turuille ja toreille!

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan koko kaupungin (ja myös muiden kaupunkien) FlashMob-päivää Vihreälle talolle!

Ilmoittautumiset: olli@vihreatalo.fi 

Tämä tapahtuma korvaa peruutetun ke 26.4. tapahtuman.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Flash_mob


Laura Moisio + Elia
Perjantaina, 13. toukokuuta, klo 20

Laura Moision laulut maalaavat omintakeisen maailman, jossa arjen havainnot, unimaailma ja näyt sekoittuvat. Folkista, bluesista ja vanhasta suomalaisesta iskelmästä ammentavissa kappaleissa Moision kuulas ääni kannattelee kuulijaa tunnelmasta toiseen. 

Kahden ensimmäisen albuminsa (Spiraali, 2014, sekä Ikuinen valo, 2015) myötä Moisio on noussut kotimaisten lauluntekijöiden eturiviin, mistä kertovat myös tämänvuotiset Teosto- ja Emma-palkintoehdokkuudet.

Vihreässä Talossa Moisio esiintyy yhdessä Elias Riipisen (viulu) ja Jarno Takkumäen (kitara, koskettimet) kanssa. Trio esiintyi viime vuonna Suomen keikkojen lisäksi myös Saksassa ja Itävallassa. 

Illan aloittava Elia on Elias Riipisen sooloprojekti, joka yhdistää klassisen, elektronisen ja hiphop-musiikin elementtejä keskenään kauniiksi kokonaisuudeksi. Livesetissään Elia esittää sävellyksiään viululla, loopperilla ja efektipedaaleilla.

Ovet avautuvat viimeistään klo 19.30.
Soitto alkaa noin klo 20.00.

Liput 15 / 10 euroa, käteisellä ovelta.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050-588 6867

VARAA LIPPUSI AJOISSA!

http://www.lauramoisio.fi/


Jari Rättyä & Käärmekeitto
Lauantaina, 14. toukokuuta, klo 20

Jari Rättyä & Käärmekeitto on Kainuu-Texas-Tiibet akselilla operoiva maailmanblues-yhtye, joka on kiertänyt klubeilla ja festivaaleilla vuodesta 2011 lähtien. Kovan keikkabändin maineessa oleva yhtye on kotimaan lisäksi ihastuttanut yleisöä Venäjällä useampaan otteeseen.

Bluesia ja kansanmusiikkia yhdistelevä Käärmekeitto on viihtynyt myös radioaalloilla. Kuljet heidän keskellään -debyyttilevyn singlebiisi ”Schlager (Ulriikasta)” soi Ylen kanavilla edelleen ja albumiraita ”Aamen! Ja kioski kii.” voitti Levylautakunta-ohjelman. Myös vuonna 2015 ilmestyneen Muistan kerran Baabelissa levyn “Nää Perkele” voitti samaisessa ohjelmassa raadin puolelleen.

Kun soppakello soi ja käärmekeittoa laitetaan pöytään, ei auta kuin antautua meiningin vietäväksi! Vihreässä Talossa yhtye tarjoilee harvinaislaatuisen puoliakustisen keikan, joten tiedossa on erityisilta niin bändille kuin yleisöllekin.

Jari Rättyä - laulu, dobro, mandoliini
Mikko Majanen - buzuki, mandoliini
Ari Keinänen - kontrabasso
Jalmari Auvinen - lyömäsoittimet

Ovet aukeaa 19.30
Soitto soi n. klo 20

Liput 10 euroa, käteisellä ovelta.
Ennakkovaraukset: jalmari.auvinen@gmail.com

http://kaarmekeitto.com/


Joogaa ja meditointia
Maanantaina, 16. toukokuuta, klo 15.30 alk.

Tervetuloa Vihreään Taloon joogaamaan mukavassa seurassa.
Ohjelmaa kaikenikäisille ja -kuntoisille!
Lainamattoja rajoitetusti. Oma matto mukaan, jos löytyy.

Päivän aikataulu:
15:30-16:30 Mukautettua joogaa apuvälineiden kanssa (oiva senioreille ja liikuntarajoitteisille
16:45-18:15 Voimajooga
18:45-20:15 Lempeää joogaa
20:30-21:15 Meditointi & rentoutus

Joogatunnit:
5€/ opiskelijat, eläkeläiset, työttömät
8€/muut
Meditointi
5€/hlö
2€/ joogatunnille osallistuneet
Maksu paikan päällä käteisellä

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: kia@wippies.com / 050 549 3249


Vihreän talon stand up -ilta 
Tostaina, 19. toukokuuta, klo 20

Vihreän talo täyttyy jälleen naurusta, kun Riihimäelle saapuu loistava kattaus koomikoita ilahduttamaan toukokuista torstai-iltaa.

 

Illan pääesiintyjänä on aivan mahtava Ali Jahangiri. Ali on median monitoimimies ja kiinnostava koomikko, jolla on sanottavaa aivan kaikesta, kaikista ja kaikille. Tarkkanäköinen koomikko löytää yhteiskunnastamme asioita, jotka naurattavat aivan liikaa, sillä ne ovat totta. Hän myös laulaa yllättävän hyvin ja on kaiken kaikkiaan hieman ärsyttävä kaikessa lahjakkuudessaan. Olemme suunnattoman iloisia saadessamme hänet Vihreän talon vieraaksi!

 

Lavalle nousevat myös seuraavat mainiot koomikot:

 

Mikko Kauppinen

Mikon energiatasolle yltää jokainen, jolla on pulssi. Hän on tuttu koirapuistosta ja hautausmaan pusikosta. Pitkän olemuksensa ansiosta Mikon hissi ei aina kulje ylös asti, mutta anna hänelle mahdollisuus kertoa, mitä hänellä on asiaa. Sillä silloin sinä naurat.

 

Leo Viking Holmström

Leo Viking Holmström on uuden komiikkaskenen outolintu, josta ei todellakaan tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi. Tämä löysän rento komiikan yllättäjä tähtää sivuuttamaan tavanomaiset vitsit. Leon nuorekas käsitys maailmasta vaatii juuri sopivaa keskittymistä kaikilta paitsi häneltä itseltään.

 

Pietari Vihula

Pietari on unelmavävyn oloinen naapurinpoika, jolta kysytään varmasti papereita vielä monta vuotta. Pietarin komiikka on tarkkaa ja välillä vain todella röyhkeää. Illan päätteeksi hänet tekee mieli ottaa mukaan ja ostaa hänelle tikkari.  Pietarin on voinut myös nähdä YLE:n Naurun Tasapaino –ohjelman kolmannella tuotantokaudella. 

 

Illan emäntänä toimii Itä-Vantaan runsas lahja maailmalle, Eeva Vekki!

 

Viimeksi ilta myytiin loppuun, eli lippuvarauksia suositellaan lämpimästi. 


Kesto n. 2 h, sis. väliajan
Liput: 15 /10 euroa, käteisellä ovelta 

ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050-588 6867

 

Lisätiedot: Eeva Vekki, eeva.vekki@gmail.com | 044 564 3631 

Facebook: Komedienne Eeva VekkiCompañía Kaari & Roni Martin goes ROOTS
Perjantaina, 27. toukokuuta, klo 20
 

"Flamencon, funkyn, jazzin, rockin, bluesin ja soulin vivahteikas yhdistäminen luo omintakeisen kokonaisuuden. Tyylien raikkaan yllätyksellinen vaihtelevuus, muunnelmat ja fuusio pitävät tiukasti otteessaan. Roni Martinin laulussa on tulkinnan syvyyttä.

Lumoavan Mariana Colladon tanssijan karisma ja taito ovat itsessään elämys. Tanssiin rytmisenä instrumenttina yhdistyy kiehtovan monisäikeisiä tunneladattuja liikefiguureita. Huikeaa musiikin ja tanssin vuoropuhelua."

- Mia Hannula, Turun Sanomat

Compañia Kaari & Roni Martinin esitykset ovat modernin rytmimusiikin ja tanssin ilotulitusta. Ryhmä on saanut runsaasti menestystä ympäri maailmaa, myös flamencon synnyinmaassa Espanjassa. Tällä kertaa flamencoa ja pohjoimaista kulttuuria monin tavoin yhdistelevä ryhmä porautui omien vaikutteidensa alkulähteille. Syntyi Pentti Saarikosken runoihin sävelletty kokonaisuus, jossa Roni Martin esittelee Saarikosken uudelle sukupolvelle tuorein keinoin. Jukka Orman sovittamissa sävellyksissä Martin yhdistelee eri tyylilajeja, kuten teki omana aikanaan myös Saarikoski yhä ajankohtaisissa runoissaan. 

Jukka Orma - sovitus, kitara
Miguel Kolliander - lyömäsoittimet
Erno Haukkala - sousafoni
Roni Martin - laulu,koskettimet
Mariana Collado - tanssi

Liput 25 / 20 euroa, käteisellä ovelta
Huom! Ryhmälippu viidelle 100 €
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050-588 6867

Paikkoja tavallista vähemmän. VARAA LIPPUSI AJOISSA!Il Mondo di Karri: Chiara Izzi 4tet
Sunnuntaina, 29. toukokuuta, klo 17.30

Vihreän talon IMDK -jazzillat tarkoittavat italialaishenkistä alkupalaa, tasokasta musiikkia ja hyvää seuraa Vihreän talon lämminhenkisessä syleilyssä.

Toukokuussa vuorossa upea Chiara Izzi!


Ovet avautuvat ja tarjoilu alkaa klo 17.30.
Soitto alkaa noin klo 18.

Liput 15 euroa (tai omantunnon mukaan), käteisellä ovelta, sis. alkupalan.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867

Lippuvarausta suositellaan!KESÄKUU


Pietarin Spektaakkeli
Keskiviikkona 1. kesäkuuta, klo 21 

Juurevan rytmimusiikin nykyaikaan saattava Pietarin Spektaakkeli on yksi Vihreän talon vakiesiintyjistä, jota toivotaan talolle yhä uudestaan ja uudestaan. Ryttyläläislähtöisen Pietari Kiviharjun luotsaama Uuden musiikin kilpailustakin tuttu trio on vastikään julkaissut järjestyksessään toisen albuminsa, Päivä kerrallaan. Nyt onkin erinomaisen hyvä hetki vierailla talolla katsastamassa näitä hurmaavia herroja.

Pietari Kiviharju, kitara / laulu
Mitja Tuurala, kontrabasso 
Tyko Haapala, rummut

Ovet avautuvat klo 20.30
Soitto noin klo 21

Liput 15 / 10 euroa, käteisellä ovelta
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050-588 6867Kulttuuriklubi
Maanantaina 6. kesäkuuta, klo 18-20

Kulttuuriklubi on avoin keskustelu- ja verkottumisareena riihimäkeläisille kulttuuritoimijoille. Tapaamiset ovat epämuodollisia ja kuka tahansa voi ehdottaa aihetta keskusteluun. Jutustelua ryyditetään aina Vihreän Talon kahvilaherkuilla ja joskus myös taiteellisilla yllätysesityksillä.

 

Tällä kertaa keskustelemme ainakin Suomi100-juhlallisuuksista ja muistuttelemme kesän mahtavasta kulttuuritarjonnasta omassa kaupungissa.

 

Ilmoittautumiset 2.6. mennessä ovat suotavia (anna.vesen@riihimaki.fi), mutta mukaan saa tulla vaikka ei olisi ilmoittautunutkaan.


Tervetuloa!Jason Carter
Keskiviikkona 8. kesäkuuta, klo 20 

Britanniassa syntynyt, sittemmin ranskalaistunut, Jason Carter, on ainutlaatuinen esiintyjä, joka kiertää kitaroidensa kanssa jatkuvasti maailmalla joko esiintymässä tai vaikuttumassa maailman ihmeellisestä kauneudesta. Jasonin esiintymisiä on vaikea kuvailla, ne täytyy kokea. Hänen repertuaariinsa kuuluu omien teosten lisäksi muun muassa Arvo Pärtin Fratres ja Sibeliuksen Finlandia harppukitaralle sovitettuna. Musiikin lisäksi myös hänen tarinansa ovat kiehtovia. Tätä tilaisuutta ei kannata ohittaa.

Jason Carter, kitara, harppukitara, äänet, tarinointi

Ovet avautuvat klo 19.30
Soitto noin klo 20

Liput 20 /15 euroa, käteisellä ovelta. 
Huom! Ennakkoon varatut liput 15 euroa.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050-588 6867I've seen the light -festarit 
Sunnuntaina, 19. kesäkuuta, klo 18

Il Mondo di Karri -jazzilta muuntuu kesäkuussa pienimuotoiseksi kesäfestariksi. Luvassa peräti kolme hienoa kokoonpanoa, sekä tietysti hyvää italialaishenkistä purtavaa, tuttuun IMDK-tyyliin. 

Klo 18 Ruokangas-Hakorita Duo
Klo 19 Ginger Bender Duo (ITA)
Klo 20 J.A.P. JazzAfroProject (Ivory Cost, Italia, Suomi)

Ovet avautuvat klo 17.30

Liput 20 euroa, käteisellä ovelta
Huom! Ennakkovaraukset: karri.luhtala@gmail.com 


Bert Deivert, Andres Roots & Raul Terep
Perjantaina, 1. heinäkuuta, klo 21 

HUOMIO! Tämä konsertti on sairastapauksen johdosta peruutettu. Pahoittelumme.

Bert Deivert (USA)

Nykyisin Ruotsissa asustelevalla amerikkalaisella blueslaulajalla ja mandoliininsoittajalla Bert Deivertilla on takana runsaan 40 vuoden ura ammattimuusikkona. Hän on kiertänyt Perussa, voittanut arvokkaan Kom Chad Leuk -palkinnon Thaimaan vuoden 2009 parhaasta instrumentaalista ja keikkaillut ja levyttänyt melkein kaikkien kanssa  – mainittakoon vaikka Sam Carr, T-Model Ford, Tom Paley, Eric Bibb, Wanda Jackson ja Charlie Musselwhite. Suomessa hänet on aikaisemmin nähty Lahden Grand Blues ja Jyväskylän Blues Live! –tapahtumissa.

http://www.deivert.com/blues/Bert_Deivert_-_Blues_Mandolin.html
https://youtu.be/dD20Jj89PJk
  
Andres Roots & Raul Terep (EST)

Viron blueskuninkaaksikin kehuttu slidekitaristi Andres Roots ja rumpali Raul Terep ovat soittaneet yhdessä jo 13 vuotta, duona vuodesta 2014. Rootsin uusin levy, kokoelma-LP "Roots Music" nousi huhtikuussa suoraan Viron myyntilistan kärkeen. Albumilla kuullaan myös Bert Deivertia, ja Deivert onkin jammaillut Rootsin ja Terepin kanssa ahkerasti Virossa ja Ruotsissa – nyt heidät kuullaan yhdessä ja erikseen myös Riihimäellä. 

http://www.andresroots.com/
https://youtu.be/jvPGoW8VqT4

Luvassa siis huikeaa menoa maailmanluokan bluesmuusikoiden kanssa! Kesä, blues ja Vihreä talo kutsuu sinutkin nauttimaan hienosta illasta.

Ovet avautuvat klo 20.30
Soitto noin klo 21

Liput 20 /15 euroa, käteisellä ovelta. 
Huom! Ennakkoon varatut liput 15 euroa.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi / 050-588 6867Vihreä talo on kesätauolla heinäkuussa. Yksityistilaisuuksia on mahdollista järjestää hieman tilanteen mukaan. Kysy lisää: olli@vihreatalo.fi


Tulossa elokuussa muun muassa:

Pe 12.8. Carola Tribute Ensemble (Jos laulaja Ailamari Vehviläinen päätyy tangokuningattareksi, keikka valitettavasti peruuntuu)
Pe 19.8. Raul Mannola, Juan Rubio, Eleonora Bayaz                        *****     *****     *****     *****     *****


Tiedustelut ja lippuvaraukset, ellei tapahtuman yhteydessä toisin mainita: olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867

Jaathan hyvää ja kerrot meistä muillekin!

Vihreän talon postituslistalle voi liittyä lähettämällä viestin: olli@vihreatalo.fi

Vihreä talo on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kaikkien yhteinen​ kulttuuritalo. Jos jonkun, olemme pienen ihmisen puolella.
Ovemme ovat avoimet myös sinun tapahtumallesi. Muistathan, että Vihreää taloa voi vuokrata yksityis​tilaisuuksiin. 

Vihreä talo fb:ssa, tykkää ja arvostele: