VIHREÄ TALO

Click here to edit subtitle

Kesä 2018
                                                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                     Kuva: Marin Lazarov


VIHREÄN TALON KESÄ 2018


Vihreä talo on kesätauolla. Perustimme kuitenkin kesän ajaksi Vihreän talon musiikkimatkatoimiston, joka järjestää muutaman matkan ympäri musiikin maailmaa. Tervetuloa Vihreän talon kesäisille musiikkimatkoille!

Lisäksi kesäkuun lopulla ihan uusi Katuruokaa ja kierrätystä -tapahtuma.


I´ve Seen the Light III
Sunnuntaina, 17. kesäkuuta, klo 18

Tässä ensimmäinen matkamme, jonka oppaana toimii Il Mondo di Karri -illoista tuttu koskettimien mestari, Karri Luhtala. Tämä matka on jo ihan kohta ja se vie meidät jazzin ja bluesin maailmoihin. 

I´ve Seen the Light on Karri Luhtalan ja Heikki Ruokankaan järjestämä minijazzfestivaali, joka järjestetään nyt kolmatta kertaa sekä Riihimäellä että Oulussa. Tämän vuoden kokoonpanoina nähdään Juki Välipakan Frim Fram duo sekä Luhtalan ja Ruokankaan yhteinen trio Luhtala-Ruokangas-Luukkonen.

Ovet tilaisuuteen avautuvat klo 17.30
Soitto noin klo 18.00

Liput 20 euroa, käteisellä ovelta (sisältää pientä purtavaa)
Ennakkovaraukset: karriluhtalamusic@gmail.com

TERVETULOA!

Frim Fram Duo

Judi Välipakka - laulu, kitara, huuliharppu, stompbox
Sirpa Suomalainen - saksofoni, laulu

Frim-Fram on perustettu rakkaudesta bluesiin. Bändin ohjelmisto on bluesia laajalla skaalalla. Frim-Fram soittaa sekä originaaleja että cover-klassikoita jazzblues, Chicago- ja countryblues-tyyleillä. Mukana on ripaus New Orleansia ja jopa countrya. Vuonna 2015 Frim-Fram julkaisi kvartettina kiitetyn Let's Talk -levyn.

Juki Välipakka on valittu Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä yhdeksän kertaa Suomen parhaaksi miesjazzlaulajaksi, ja hän on saanut lehdistöltä erinomaista kritiikkiä esiintymisistään mm. Ad Lib Quintetin, Heikki Sarmannon ja The Great Helsinki Swing Big Bandin kanssa. Hän on esiintynyt myös musikaaleissa Helsingin Kaupunginteatterin, Järvenpään Teatterin ja Åbo Svenska Teaterin produktioissa. Juki on valmistunut Stadia AMK:sta laulunopettajaksi, ja on opettanut lukuisissa oppilaitoksissa (Helsingin Pop Jazz Konservatorio, Stadia AMK, Sibelius Akatemia). Hän soittaa kitaraa, perkussioita ja huuliharppua, ja myös säveltää ja sanoittaa.

Sirpa Suomalainen on monipuolinen muusikko, jonka instrumentteja ovat tenori-ja alttosaksofonit, huilu ja alttohuilu. Hän on freelancemuusikkona soittanut lukuisien eri kokoonpanojen kanssa, ja työskennellyt myös Järvenpään Teatterin musikaaliproduktioissa. Sirpa on valmistunut Stadia AMK:sta musiikkipedagogiksi ja hän on opettanut useissa eri musiikkioppilaitoksissa. Hän opettaa huilun ja saksofonin soittoa, ja myös teoriaa ja bändisoittoa.

https://www.frimframmusic.com/

Luhtala-Ruokangas-Luukkonen Trio

Karri Luhtala - koskettimet
Heikki Ruokangas - kitara
Ville Luukkonen - rummut

Karri Luhtala on hyvinkääläinen jazzpianisti ja säveltäjä, joka on opiskellut jazzia Helsingin Metropolia-ammattikorkeakoulussa sekä Belgian Ghentin ja Italian Frosinonen konservatorioissa.Vuonna 2012 Konkurssi Records julkaisi Rinaldi Luhtala Jazz Projectin albumin Terranova, joka oli Karri Luhtalan ensimmäinen virallinen albumijulkaisu. Vuodesta 2011 lähtien Luhtala on keikkaillut monien eri kansainvälisten jazzkokoonpanojen kanssa "Il Mondo di Karri" -kiertuekonseptiinsa liittyen. Karri Luhtala sai Hyvinkään kaupungin taidepalkinnon vuonna 2015.
www.karriluhtala.com

Heikki Ruokangas on oululainen jazz/avantgarde-kitaristi sekä säveltäjä. Ruokankaan musiikillinen ilmaisu liikkuu melodisista tunnelmista lähes väkivaltaiseen avantgardistiseen revittelyyn. Ruokankaalta on ilmestynyt yhteensä neljä jazz-levyä, joista viimeisin "Mono and Dialogues" julkaistiin toukokuussa 2018 tamperelaisen Eclipse Musicin toimesta. Ruokangas esiintynyt kotimaan lisäksi muun muassa Tanskassa, Virossa, Ruotsissa sekä Italiassa ja hänen musiikkia on julkaistu Iso-Britaniassa, Yhdysvalloissa sekä Saksassa.
heikkiruokangas.com

Ville Luukkonen on lappeenrantalaislähtöinen rumpali, joka on opiskellut musiikkia muun muassa Helsingissä Metropolia Pop/Jazz ammattikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemian Jazzmusiikin aineryhmässä. Monipuolinen muusikko on esiintynyt niin orkesterien, big bandien kuin pienyhtyeidenkin kanssa esittäen kaikkea klassisesta musiikista poppiin ja pääintohimoonsa jazzmusiikkiin saakka.


Katuruokaa ja kierrätystä
Lauantaina 30. kesäkuuta, klo 11-15

Vihreän talon pihamaalla ja sisätiloissa järjestetään ensimmäistä kertaa Katuruokaa ja kierrätystä -tapahtuma. Jutun juju on tarjota maukasta katuruokaa, kuten falafeleja, saslikia ja tacoja, sekä lisäksi kaikkea kivaa kierrätettyä, mikä taas voi tarkoittaa vanhaa tavaraa, kierrätysmateriaaleista tehtyjä koruja tai vaikkapa kierrätyssavesta tehtyä keramiikkaa. Lisäksi luvassa yllätysohjelmaa.

Tervetuloa leppoisaan kesätapahtumaan, lounastamaan, tekemään löytöjä ja nauttimaan Vihreän talon taatusta tunnelmasta!

Myyjille löytyy vielä paikkoja. Paikkavaraukset: olli@vihreatalo.fi


Oxus (UZB)
Keskiviikkona, 18. heinäkuuta, klo 19

Reilut kaksi vuotta sitten salillinen Vihreän talon kävijöitä pääsi todistamaan, kun salissa soi Unescon maailmanperintölistallekin päässyt musiikki. Kyseessä oli perinteistä Shashmaqom-musiikkia soittava Oxus, joka Euroopan-kiertueellaan poikkesi myös talolla. Ilta muistetaan yhä - joidenkin mielestä yhtenä talon parhaista.

Oxus on taas täällä ja tällä kertaa tanssijan kera! Tämä ryhmä kykenee liikauttamaan tunteita kieli- ja kulttuurirajoista riippumatta. 

Tervetuloa Vihreän talon musiikkimatkatoimiston järjestämälle retkelle Silkkitien maisemiin, muinaisen Samarkandian kiehtoviin tunnelmiin!

The Oxus Quartet:
Azamat Ergashev - nay
Ziyodjon Changiy - chang

Shavkat Matyoqubov - vocal, doira, surna

Husniddin Ato - ud 

Ovet viimeistään klo 18.30
Soitto noin klo 19.00

Liput 20 /15 euroa, käteisellä ovelta.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fiMartin Alvarado (ARG) Nuevo Quinteto Otra Vez
​Sunnuntaina, 5. elokuuta, klo 18​

Vihreän talon musiikkimatkatoimisto vie sinut tällä kertaa ​Argentiinaan ja tango nuevon antaumukselliseen syleilyyn. 

​Argentiinalainen ​Martin Alvarado on yksi tämän päivän kysytyimmistä tangovokalisteista. Hän vieraili ensimmäisen kerran Suomessa 15 vuotta sitten ja on​ siitä lähtien konsertoinut säännöllisesti suomalaisten musiikin ystävien iloksi.

Nuevo Quinteto Otra Vez edustaa tango nuevon​ kirkkainta kärkeä. Kvintetin jäsenten monipuolinen musiikillinen tausta luo pohjan tämän musiikin kansainvälistymiselle sekä sen kunnianhimoiselle toteuttamiselle. Perinteisen argentiinalaisen tangon sekä tango nuevon suvereeni, samalla virtuoosinen ja syvällinen hallinta luo edellytykset uuden suomalaisen konserttitangon kansalliseen ja kansainväliseen menestykseen.

​Kesäilta ja tango kuuluvat yhteen ihan niin kuin Vihreä talo ja hyvä tunnelmakin. ​Ole tervetullut!

Ovet viimeistään klo 17​.30
Soitto noin klo 18​.00

Liput 25 /20 euroa, käteisellä ovelta.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fiSangre de Muerdago (ESP​/​GER​/​US​)
​Perjantaina, 31. elokuuta, klo 20​

Aivan elokuun lopussa​ musiikkimatkamme suuntautuu Espanjan eksoottiseen luoteiskolkkaan, Galiciaan, joskin sävyjä ja värejä matkassa on mukana myös toisaalta.

Sangre de​ Muerdago​ työntää juurensa lujimmin ​Espanjan Galician kelttimusiikkiin. Kokoonpano on muusikkona, säveltäjänä, taidemaalarina, kuvanveistäjänä, runoilijana, vapaana sieluna ja sekä syvien metsien että seitsemän meren kulkijana tunnetun Pablo C. Ursussonin luomus​. Kokoonpanon vierailijoina on ollut mitä erilaisempia muusikoita, tällä hetkellä Ursussonin lisäksi Georg Börner, Erik Heimansberg
​ja​ Asia Kindred Moore​.

Sangre de​ Muerdago​n sielukasta musiikkia on ylistetty, missä ikinä he ovat kulkeneet. Ja kiertäneet he ovat, Espanjan lisäksi Portugalissa, Englannissa, Kroatiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Taiwanissa, Hongkongissa, Romaniassa, Norjassa ja kaiken kaikkiaan jo yli kahdessakymmenessä maassa.

Kohta he ovat Suomessa ja Vihreässä talossa! 

Ovet viimeistään klo 19​.30
Soitto noin klo 20.00

Liput 20 euroa, käteisellä ovelta.
Ennakkovaraukset: olli@vihreatalo.fi

“Sangre de Muerdago has soul. The music, performance, and lyrics so clearly emerge from the collective heart of the band that the listener cannot help but be genuinely moved by their songs. Few bands in the neofolk scene unabashedly expose their soul, but Sangre de Muerdago does so with honesty and sincerity.”
-Don Anderson / AGALLOCH

                                                   ***

Muutokset mahdollisia.

Vihreän talon kuukaustiedotteen voit tilata lähettämällä aiheesta viestin allekirjoittaneelle.

Vihreä talo on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, kaikkien yhteinen kulttuuritalo. Jos jonkun, olemme pienten ihmisten ja suurten sydänten puolella!

Muistathan, että Vihreää taloa voi vuokrata yksityistilaisuuksiin. Ovemme ovat avoimet myös sinun tapahtumallesi! 
​ 
Vihreä talo fb:ssa, tykkää ja arvostele:

Kaikki tiedustelut ja ennakkovaraukset, ellei toisin mainita: olli@vihreatalo.fi


Vihreä talo
Pohjoinen Asemakatu 1, 11130 Riihimäki