VIHREÄ TALO

Click here to edit subtitle

Kemppaisen vihan hedelmät

Voi kuulkaa, ette tiedä mistä jäitte paitsi, te jotka ette olleet paikalla! Hienoa, elävää teatteria ja tarinankerrontaa. Tätä ryhmää kannattaa mennä katsomaan, kun tilaisuus tulee. Vihreä talo suosittelee!

Kiitos tekijöille ja tervetuloa uudelleen Vihreälle talolle.


HURJA-RYHMÄ & VASEMMANKÄDENTEATTERI

Kemppainen/Nenonen/SteinbeckKEMPPAISEN VIHAN HEDELMÄT


19.4 klo 18.00  / Liput: 12/8€


VARAUKSET: 044-3560036 antti@hurjatuotanto.fi  

                        050-588 6867 olli@elinno.com"Kemppaisen Vihan hedelmät" on roadmovie-henkinen esitys rahasta, toivosta ja ihmisyydestä.

Antti Kemppainen näyttelee kaksikymmentä toinen toistaan mielenkiintoisempaa roolia kertoessaan Joadien suurperheen matkaa halki Amerikan kohti unelmien Kaliforniaa. Matkalla perhe kohtaa mitä merkillisempiä ihmisiä ja he saavat tuntea nahoissaan mm. sen mitä tarkoittaa ahneus, epäoikeudenmukaisuus, itsekkyys, viha ja pelko. Mutta onneksi myös pilkahduksia toivosta, ihmisen hyvyydestä, yhteisöllisyydestä ja unelmien uskomattomasta voimasta.


Kemppaisen käsittelyssä 30-luvun Amerikalla on hetken nykyisyyden kasvot. Voimmekin siis kysyä: onko mikään pohjimmiltaan muuttunut? Ei! Ihminen on ihminen vaikka voissa hedelmänsä paistaisi ja siksi Kemppaisella on asiaa!


Esitys pohjautuu John Steinbeckin klassikkoromaaniin Vihan hedelmät jota on pidetty yhtenä maailman merkittävimmistä sosiaalisen ahdingon ja murroksen kuvauksena. Kemppaisen ja Nenosen käsittelyssä Steinbeckin luoma maailma ja mikrokosmos muuttuu eläviksi kuviksi joka viiltää syvältä ja koskettaa monitasoisesti. Esitys on saanut ylistävän vastaanoton kaikkialla missä sitä on esitetty.

 

Ensi-ilta oli Hämeenlinnassa Verkatehtaalla huhtikuussa 2011


TEKIJÄT:

Ohjaus: Kari Nenonen

Näyttelijä: Antti Kemppainen

Äänisuunnittelu ja koneistus: Sokea Koira

Teksti: Kemppainen Steinbeckin Vihan hedelmiä mukaillen

Kesto: 2h 30 min (sis. väliajan)

 


Hurja-ryhmä ja Vasemmankädenteatteri on Antti Kemppaisen (Hämeenlinna) ja Kari Nenosen  (Helsinki) työryhmä joka on jatkoa kymmenen vuotta kestäneelle taiteelliselle yhteistyölle. Nenosen ja Kemppaisen yhteiset esitykset ovat aihepiireiltään käsitelleet ihmisenä olemisen peruskysymyksiä.Lisätiedot:  Antti Kemppainen  antti@hurjatuotanto.fi  puh: 044-3560036

 


 

Hurja Tuotanto * Kirjurintie 6 as.1 * 13210 Hämeenlinna * p.+358 (0) 44 3560036 *

* hurjatuotanto@gmail.com  * y:-tunnus: 2072816-2 HYPERLINK "http://www.hurjatuotanto.fi/"www.hurjatuotanto.fi *