VIHREÄ TALO

Click here to edit subtitle

Hirvilammi & Taskinen
Sunnuntaina, 27. lokakuuta, klo 19


Meillä on ilo ja kunnia saada ArtHäme2013 päätösklubille vieraiksemme Teemu Hirvilammi & Ari Taskinen. 


Nyt, hyvät ihmiset, sana soi ja runo rokkaa! 


Vapaa pääsy.


Tarjoilua.


TERVETULOA!


Kolmekymmentä vuotta sitten Teemu Hirvilammi ja Ari Taskinen tapasivat ja innostuivat yhdistelemään runoa musiikkiin. Toinen oli eronnut Pelle Miljoona Oy:sta, toinen ensimmäisestä vaimostaan. Ajan henki oli vapautunut ja poikkitaiteelliset performanssit kukoistivat. Vuonna 1983 he äänittivät ensimmäisen teoksensa YLE:n Kokeilustudiolla. Siitä alkoi yhteistyö, joka on jatkunut näihin päiviin saakka. 


Vuonna 2001 ilmestyi Sammakon kustantamana Asfalttia & Ruohoa-CD, joka sisälsi osan heidän siihenastisesta tuotannostaan. Viime vuonna näillä elämää kokeneilla herrasmiehillä on ilo julkaista uusi runomusiikkialbumi II. Levy on saanut hyvin myönteistiä arvioita mediassa, mm.www.desibeli.net -sivuston levyarviossa todetaan: "Taskisen musiikit ja Hirvilammen tekstit muodostavat yhdessä vahvan kudoksen, joka sulkee sisäänsä paljon olennaisia asioita tästä oudosta säntäilystä jota kutsutaan myös elämäksi...Upeaa jälkeä, kerrassaan upeaa."    


Teemu Hirvilammia (s. 1955) on luonnehdittu Suomen viimeiseksi boheemirunoilijaksi. Hän on romantikko, fennougri ja lempeä anarkisti, jolta on ilmestynyt jo 15 runokokoelmaa ja estradeilla Hirvilammi on usein esiintynyt muusikko/säveltäjä Ari Taskisen kanssa.   Kontulassa asuva Ari Taskinen (s. 1959) on suomalainen muusikko ja säveltäjä. Hänen tunnetuimpiaan töitään ovat hänen säveltämänsä ja sanoittamansa, Tumppi Varosen laulama "Tahdon rakastella sinua" ja Pelle Miljoonan sanoittama ja Taskisen säveltämä "Moottoritie on kuuma", joka voitti 2007 Helsingin Sanomien äänestyksen "Rakkaimmat Rockit". Viimeisen 30 vuoden aikana Taskinen on työskennellyt kokeellisemman musiikin parissa säveltäen muun muassa elektroakustista musiikkia ja teatterimusiikkia. Vuonna 2006 ilmestyi Taskisen runokokoelma Susien taivas.  


Kuva: http://hkipoetryconnection.blogspot.fi/2012_11_01_archive.html