VIHREÄ TALO

Click here to edit subtitle

Haavisto&RootsInMuddyWaters2Ismo Haavisto & Andres Roots in Muddy Waters

Torstaina, 25. syyskuuta, klo 20


Hyvät naiset ja herrat, kevätkesällä suuren suosion saavuttanut Muddy Watersd -konsertti saapuu taas Talolle!


Liput 10 / 5 e

Varaukset: olli@vihreatalo.fi / 050-588 6867


Ovet avautuvat klo 19.30.


Tarjoilua!

Kesällä 2012 Ismo Haavisto ja Andres Roots esiintyivät housebandin solisteina Tampereen Louisiana Cajun Party -tapahtumassa. Yhteissoitto kulki hyvin ja keikan jälkeen miehet alkoivat suunnitella lisää yhteistyötä. Andres muisti, että 4.4.2013 tulee kuluneeksi 100 vuotta blueslegenda Muddy Watersin alias McKinley Morganfieldin syntymästä ja heitti idean tapahtuman juhlistamisesta. Miehet päättivät kasata Muddy Watersin levyttämistä kappaleista yhteisen ohjelmiston. Kahden huippubluesmuusikon käsittelyssä Muddy Watersin klassikkokappaleet saavat ansaitsemansa kunnian.


Ismo Haavisto kuuluu Suomi-bluesin taidokkaaseen ammattilaiskaartiin. Lahtelainen muusikko tunnetaan loistavana huuliharpistina ja laulajana. Kun kitaristi sai 13-vuotiaana käsiinsä Muddy Watersin levyn, vei blues pojan kerralla mennessään. Sittemmin Haavisto on yli 25-vuotisen bluesuransa aikana vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen juurimusiikin huipulla. Haavisto on tunnettu yleensä omien kappaleidensa tulkitsijana, mutta esittää vahvasti myös alkuperäistä afroamerikkalaista bluesia. Ismo edusti Suomea omalla bändillään European Blues Challenge -kisoissa Berliinissä 2012. Samalla kokoonpanolla hän matkasi Memphisin kansainväliseen blueskilpailuun tammikuussa 2013. 


”Kovin virolainen juttu sitten Skypen keksimisen”, on todennut englantilainen radio-dj Rick Stuart slide-kitaristi Andres Rootsista. Roots on kiertänyt laajalti Eurooppaa yhtyeidensä Bullfrog Brownin ja Andres Roots Roundaboutin kanssa. Virolaisen levytykset soivat viidellä mantereella ja hänet on tuottajana palkittu neljästi peräkkäin kanadalaisen ”Blues Underground Network”-nettisivuston äänestyksessä parhaasta eurooppalaisesta blueslevystä. ”Bluesministeri” Esa Kuloniemi on nimennyt Rootsin nimensä mukaisesti juurimusiikin sanansaattajaksi. Kotimaassaan Andres on niittänyt mainetta myös elokuvamusiikin säveltäjänä ja noussut mm. ”Redecoration Day” -videollaan Eesti tv-kanavan Top 7 -listan kärkeen. Virossa Rootsia kutsutaan kitaran ”suurlähettilääksi” ja varauksetta häntä voidaan pitää Baltian kovimpana Muddy Waters -fanina! 


Haaviston ja Rootsin mukana mutaisilla vesillä kiertävät basisti Peeter Piik ja rumpali Matias Partanen. Piik on kiertänyt Rootsin kanssa ympäri Eurooppaa. Rootsin ja Piikin esiintyminen Leppävirran Blues Picnicillä kesällä 2012 sai paljon kiitosta – mm. Jazzrytmit.com -sivustolla Piikin soittoa ylistettiin värikkäästi: "Basisti Peeter Piik oli vahva kuin tammi, vaikkei saarnannut kuin Aaprahammi, vaan tuhdisti tuki muuta yhtymää. Hänen työstönsä oli väkevän makuista, mutta silti sokeroidun pehmyttä, sellaista kuin aikoinaan Oulun Merijalin sokeroidut tervaleijonat peltirasiassa." Kvartetin täydentää lahtelainen Matias  Partanen, rumpujen moniosaaja, joka on säveltänyt myös omia lyömäsoitinteoksia. Hän on soittanut Haaviston kanssa countryblues-yhtyeessä ”Baby Boy Varhama & Jinx”, joten juurimusiikkikaan ei ole hänelle vierasta.


Kotisivut:

www.ismohaavisto.com

www.andresroots.com


Andres Rootsin kuva: Toomas Tuul